Més arguments per paralitzar el procés: Resultats del referèndum a la UB

Avui dijous 26 de febrer s'ha fet a la UB un referèndum oficial amb la següent pregunta: «S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?»

Els resultats són clars:
Participació: 20,35%

Dels vots emesos:
SÍ: 93,1%
NO: 5,8%
En blanc: 0,9%
Nul: 0,2%

Podeu consultar els resultats detalladament a la següent plana:
http://www.ub.edu/acad/representacio/resultats_referendum.html

Aquests resultats se sumen als resultats d'altres referèndums en universitats catalanes, com a la UdG (Universitat de Girona), on el 94,38% dels vots emesos optaven per la congelació del procés, la UdL (Universitat de Lleida), on també un 94% dels vots van demanar aturar el procés, o la UPF, on el 88,7% dels estudiants que varen votar van dir "Sí" a congelar l'aplicació de l'EEES.

D'altra banda, a la UAB també es va fer un referèndum i en aquests resultats el suport a l'opció d'aturar el procés d'aplicació va ser del 96,9%.

Cal dir que el 5 de març la UPC també sotmet a referèndum l'aplicació de l'EEES i, pel que sembla, se sumarà a la llista d'universitats que ja han dit que no volen aquesta reforma. També cal afegir que tots aquests referèndums són de caràcter no vinculant a les universitats i, per tant, cap equip de govern es veu obligat a materialitzar la voluntat majoritària dels estudiants.

Així doncs, sembla que el suport és clar i que som milers els estudiants que volem una universitat consensuada per tota la comunitat.

Ni un pas enrere!
Juntes podem i aturarem Bolonya!