Diari de la ocupació. 2/12 Dia 1


Diari de l'ocupació 02/12/2008 Dia 1

Dimarts dia dos de desembre del 2008 els estudiants partidaris d'ocupar les aules per fer front a Bolonya s'organitzen en piquets al pati de les Oliveres de la Facultat de Ciències de l'Educació. A cada comissió se li és otorgatda la responsabilitat d'un dels quatre mòduls on es fan classes i s'inicia el procés de diàleg-debat amb els estudiants que volen fer classe.
La gran majoria de classes es van aturar amb excepció d'alguns casos puntuals, alguna es va dur a terme a aules externes als mòduls com a l'edifici G6 i G5. Tot i això en el transcurs del matí totes les aules van adquirir la seva finalitat prèviament estipulada.

Les activitats que es van realitzar es valoren positivament i recollides en tallers, videofòrums i xerràdes són les següents:

Videofòrums:

Passada de la pel•lícula “Los Edukadores” en dues sessions (matí i tarda).

L'aula 18 destinada a cinefòrums va donar cabuda a una vuitantena estudiants. El fet que no es cedissin les claus per tal de fer ús dels ordinadors i altaveus de les aules va dificultar la tasca en un principi. L'activitat es va realitzar finalment amb retard i amb alguns problemes d'acústica. En la valoració de l'acte a l'assemblea es van poder resoldre els aquests problemes de cara a l'endemà.

Xerrades:

Endinsa't a Bolonya: Una estudiant de sociologia i una altra de ciències polítiques, totes dues ocupant la facultat des de fa més d'una setmana, van venir a la facultat d'Educació a oferir una xerrada sobre el Pla Bolonya. La van dur a terme fent participar de manera interactiva a tots els alumnes que vam assistir-hi. Van començar explicant per sobre en què consisteix Bolonya i tot seguit van resoldre els dubtes i mites que més se senten sobre el Pla Bolonya. Cal destacar la gran assistència; a l'aula hi havia uns 300 estudiants.


Actuació front a casos repressius: La xerrada es va plantejar de manera participativa per un representant d'Alerta Solidària, tenint en compte les inquietuds dels/les participants. Va haver-hi força afaluència de gent la qual es va mostrar força participativa. La xerrada va ser coherent amb el treball que s'està duent a terme amb la ocupació. Es van parlar alguns temes com: l'actuació de l'estudiant davant les forces repressives, així com els drets i deures d'uns i d'altres.

Alumnes afectats pel pla pilot: la xerrada va ser a mode d'introducció del què implica el grau i el crèdit ECTS. La gent que va participar a la xerrada, va anar explicant les pròpies vivències de com estava afectant el pla pilot i quines eren les seves conseqüències. Finalment es va proposar de fer uns punts comuns per presentar al deganat, amb la intenció de reclamar certs canvis a nivell pràctic pels posteriors cursos.

Tallers:

Teatre social: Va iniciar-se amb una escena de teatre congelada en un conflicte entre gent que estava d'acord amb l'ocupació i gent que pretenia seguir les classes, amb uns rols que s'havien repartit prèviament. Més endavant es va repetir amb escenes de “bulling”. Finalment en parelles es va fer un exercici de relaxació i un d'abraçades, a més del joc de girar la truita. Per veure-ho, cliqueu aquí.

Taller de pancartes: pel que fa a aquest taller ha estat una bona proposta i s'ha dut a terme tot i que la participació ha estat molt minsa. Com a resposta a aquesta insignificant mancança s'ha proposat altres activitats alternatives com penjar una pancarta gegant en blanc, perquè la gent pugui expressar lliurement la lluita que s'està duent a terme.

Es convoca assemblea a les 22h i en finalitzar-se passada la mitjanit es fa un combo musical.